En çalışkan böcekler arasında bilinen karınca, günün yirmi saatini yiyecek bulmak için geçirmektedir. Koloni halinde yaşan karınca türlerine karşı önlem alınmadığı takdirde bulundukları alanda kısa süre içerisinde sayılarını arttıracaklardır.
Karınca İle Mücadele
Gıda maddelerine zarar veren karıncaların kapalı alanlarda bulunması problem yaratmaktadır. Özellikle mutfaklarda yer alan gıda poşetlerinde ve tezgah üzerinde onlarca yürüyen karıncayı görmek mümkündür. Karınca ilaçlamauygulamaları ile karıncalardan kısa zamanda kurtulmak mümkündür. Fakat profesyonel uygulamalar ile sağlıklı sonuçlara ulaşılmaktadır. Unutmamalısınız ki tüm böcek ilaçları kimyasal birleşenlerden oluşmaktadır. Kullanılacak ilaçların yüksek kalitede, insan ve doğa sağlığına zarar vermeyecek formda üretilmesi ve bilgili kişiler dahilinde uygulanması gerekmektedir.
Bio-Active böcek ilaçlama firması olarak, karınca ilaçlama yöntemlerini Sağlık Bakanlığı onayıyla gerçekleştirmekteyiz. Karınca ile mücadele için en kaliteli ilaçları kullanarak, kısa sürede karıncaları yok ederek yaşam alanlarınızı olası mikroplara karşı dezenfekte etmekteyiz.
En Çok Görülen Karınca Türleri
- Bal karıncası
- Yaprak kesen karıncası
- Ateş karınca
- Ordu karıncaları
- Hasat karıncaları
- Çoban karınca
Karıncalar kendi ağırlıklarından çok fazla cisimleri bile taşıyabilecek güçte canlılardır. Karınca ilaçlama firmalarıarasında tüm karınca türlerine karşı en etkin mücadeleyi sağlayan firmamız tüm böcek türlerine karşı ilaçlama faaliyetlerini sürdürmektedir. Firmamıza haftanın 7 günü 24 saat bocekilaclama724.com adresimizden veya iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz. Müşteri Temsilcilerimiz gün boyu hizmet sağlamaktadır.
Karıncalar Hakkında
Karıncalar, boyutları küçük doğal boşluklarda yaşayan birkaç düzine avcı bireyden, çok büyük bölgeleri kaplayan ve sayıları milyonlarca bireyi içeren oldukça yüksek oranda organize kolonilere kadar oluşan topluluklar içinde yaşarlar. Büyük koloniler çoğunluklaişçi ve asker karıncaları oluşturan kısır dişilerden oluşur. Bu kolonilerde aynı zamanda verimli erkekler ile bir ya da daha fazla ve kraliçe adı verilen verimli dişiler de bulunur. Bu koloniler bazen “süper organizmalar” olarak tanımlanır çünkü karıncalar tek bir vücut hâlinde koloniyi desteklemek için bir arada çalışırlar.
Karıncaların Özellikleri
Karınca zarkanatlılar gurubuna mensup çalışkan bir canlıdır. Karıncanın büyüklüğü 2-4mm arasındadır. Karıncaların yeryüzünde 8800 türü mevcuttur. Bütün karınca türleri’nin kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Karınca haşeresinin vücudu baş, göğüs ve karın olarak 3 bölümden oluşmaktadır. Karıncanın bel ve boyun bölgesi çok ince kıvrımlar şeklindedir. Karıncalar renk olarak kızıl, kahve, siyah renklerde olabilirler. Karınca kolonisi yuvasını toprak altında yapar. Karınca yeryüzündeki en kalabalık canlı gurubudur. Her yeni doğan 40 insana karşın 700 milyon karınca dünyaya gelir. Karıncalar hem sürekli çalışır hem de yavru karıncaları gelebilecek olası tehlikelere karşı korur. Karıncalar arasında mükemmel bir iletişim vardır. Karıncalar aralarından bir grubu dışarıya yiyecek aramak için görevlendirir. Çıkan karıncalar yiyecek bulduğu zaman diğer karıncalara haber verirler. Karınca yiyecek aramak için çıktığı zaman arkasında yerini belli etmek için bir koku bırakır. Karıncanın bıraktığı bu koku sayesinde diğer karıncalar kokunun olduğu yerleri takip ederek yiyeceğe ulaşır. Bir karınca kendi ağırlığının 50 katı kadar ağırlık kaldırabilmektedir.
Karınca Türleri
Kırmızı karıncalar Yaprak arısı, çam ve kestane böceği, sünger örtücü gibi zararlı böceklerin karıncalar en önemli düşmanıdır. Bu böceklerin larvalarını, tırtıllarını yiyen orman karıncaları bu zararlıların aşırı üremesini önleyerek doğada denge sağlar.
Marangoz Karıncalar Bu karınca türü 1.5cm büyüklüğe sahiptir. Marangoz karınca en çok kahverengi, siyah, kırmızı renkte olur. Marangoz karıncası yuva yapmak için tahtaları delerek yuvasını bura yapar. ismi buradan gelmektedir.İlkbahar dönemi gelince üretken olan karıncaların bazıları koloniden ayrılır.Marangoz karınca uçabilen kanatlı karıncadır. Marangoz karıncaya yerleşim alanlarında sık rastlanır. Ana karınca kolonisin yaşamı için nem ve suya ihtiyacı vardır. Marangoz karınca geceleri daha aktiftirler.
Kadife karıncalar çölde yaşayan bir karınca türüdür. vücut yapısı kıllıdır. Bu sebeple yüksek güneş ısısıyla izole edebilir. Kadife karıncalar içinde erkek karıncaların kanatları vardır, uçarak kumların üzerinde rahatça dolaşabilirler, dişi karıncada kanat yoktur. Dişi kadife karınca çiftleşmeden sonra bulunduğu ortamı terk eder, herhangi bir arı veya böcek yuvasına sığınır. Bu karıncanın kabuğu çok sert olduğu için diğer böcekler zarar verip onu yuvadan atamazlar.
Yorum Ekle